به گزارش روابط عمومی مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، محمود شفیعی «مدیر اجرایی مرکز رشد و نوآوری حوزه های علمیه» در وبینار «ایده پردازی و خلاقیت ویژه استارتاپ های فرهنگی» که به همت مدرسه فناوری فانوس وابسته به مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق برگزار شد، با بیان این که خلاقیت و نوآوری در آیات و روایات مورد تأکید قرار گرفته است، به ارتباط خلاقیت و سلامتی و شادمانی پرداخت.
وی افزود: یکی از مهارت های زندگی، حل خلاق مسئله است؛ مسائل و مشکلات در زندگی طبیعی بوده و برای همه وجود دارد و این مشکلات باعث رشد می شود. اگر کسی این مسائل را، جزئی از زندگی بداند و خود را آماده حل آن کند، چنین افرادی هر مشکل یا مسئله ای برایشان پیش آید، دغدغه ای ندارند و سعی می کنند با فکر باز راهکاری برایش پیدا کنند.
وی در ادامه، اهمیت و ضرورت خلاقیت را تبیین و بر لزوم خلاقیت در استارتاپ ها اشاره کرد و یادآور شد: نوآوری در اقتصادهای رو به رشد، قلب و موتور محرک است؛ اگر به اقتصادهای توسعه یافته یا در حال توسعه نگاه کنید، نوآوری محور آن را تشکیل داده که محصول خلاقیت است.
مدیر اجرایی مرکز رشد و نوآوری حوزه های علمیه به برخی از نظریه های خلاقیت اشاره کرد و به تفاوت خلاقیت و نوآوری پرداخت و اظهار داشت: خلاقیت عملی است که به خلق ایده های جدید می انجامد ولی نوآوری معرفی هر چیز جدیدی است که می تواند بر بازار تأثیر بگذارد.
وی ضمن بیان تمرین هایی برای خلاق شدن مغز، مراحل و گام های ایده پردازی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مراحل عبارتند از: تعریف موضوع یا مسئله، جمع آوری اطلاعات، هضم اطلاعات، ترکیب ایده ها، لحظه نقش بستن ایده، ارزیابی ایده ها، بهبود ایده ها و اجرا.
علاقه مندان می توانند با دانلود اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس از طریق لینک https://noavari.dte.ir/fanoos/ و نصب این اپلیکیشن، به “متن کامل وبینار مذکور” دسترسی پیدا کنند.
لازم به ذکر است، وبینارهای مدرسه فناوری فانوس برای ارتقاء یادگیری و توسعه توان تیم های نوپا در اکوسیستم فناوری های فرهنگی به صورت هفتگی در یک موضوع خاص و مورد نیاز اکوسیستم برگزار می گردد.