رونمایی از شمسه نوآوری؛ گزارش کامل مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق
طراحی، توسعه و کاربَست فناوری های فرهنگی | رونق و ارتقاء کسب و کارهای خلاق علوم انسانی و علوم اسلامی
مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با هدف توسعه صنایع نرم و شرکتهای خلاق در حوزه علوم انسانی و دینی افتتاح گردید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق، مراسم افتتاح مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق در شهر قم برگزار گردید؛ همچنین در این مراسم به صورت همزمان از طریق ویدئو کنفرانس خانه فناوری های فرهنگی اصفهان و خانه فناوری های فرهنگی مشهد افتتاح و به بهره برداری رسید.
بخش اول مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق: رونمایی از “شمسه نوآوری“
حجتالاسلام والمسلمین محمد قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ابتدای مراسم افتتاحیه این مرکز و در بخش اول مراسم، ضمن خوش آمد گویی به دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و هیئت همراه در بَدو ورود به مرکز ملی نوآوی و خلاقیت اشراق، با معرفی بسته برنامه ها و اقدامات مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق با عنوان “شمسه نوآوری” ، برنامه های هشت گانه مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق را با حضور دکتر ستاری و حجت الاسلام والمسلمین واعظی و هیئت همراه در حیاط مرکز نوآوری رونمایی کردند.
بخش دوم مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق: «حضور در سالن کنفرانس مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق»
سخنان حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
در ادامه مراسم با حضور میهمانان در سالن کنفرانس مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق و آغاز بخش دوم مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با خوش آمدگویی به دکتر ستاری و هیئت همراه به گزارشی از فعالیت های نوآورانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تا تاسیس مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق پرداختند.ایشان بیان داشتند: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مسیر توسعه فعالیت های فرهنگی و تبلیغی و به منظور شناسایی، حمایت و شبکه سازی خلاقیت ها و نوآوری های فرهنگی، مبادرت به تاسیس مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق کرده است.
افتتاح این مرکز به این معنا نیست که این دفتر تاکنون در کارنامه عملی خود، توجهی به مسائل مربوط به نوآوری و خلاقیت نداشته است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: اداره کل تبلیغ نوین این دفتر در سال ۱۳۹۴ افتتاح شد و البته پیش از آن هم مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات، کارهایی از این جنس انجام می داد که نشان می دهد دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از دیرباز به این گونه فعالیت ها از جمله تأسیس خُرده برندهای فرهنگ دینی توجه داشته و از آن ها حمایت کرده است.
ایشان خطاب به معاون رئیس جمهور افزود: در زمان حضرتعالی تحول عظیمی در بحث فناوری و نوآوریها رخ داد و شرکتهای دانش بنیان در عرصه نانو، بیوتکنولوژی و … رشد قابل توجهی داشتند که وقتی گزارش آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرائت شد، اعضای شورا به وَجد آمدند.
اعتقاد بسیاری از افراد بر این است که اگر نوآوری و خلاقیت به خوبی پشتیبانی و تجاریسازی شود، از فروش نفت مستغنی خواهیم شد و جهش فراوانی در کشور ایجاد خواهد شد که اهل فن بر آن تأکید دارند.
ایشان از دکتر ستاری به دلیل حمایت از خلاقیت و نوآوری در عرصه فرهنگ تقدیر و تشکر کرد و خاطرنشان ساخت: پیشرفت، مقوله ای است که با خلاقیت و نوآوری گره خورده است و از این جهت، تفاوتی در عرصه های مختلف نیست؛ بلکه در هر عرصه ای، اگر خلاقیت و نوآوری وجود داشته باشد و گام های استواری در زمینه ایده های نوآورانه باشد، پیشرفت حاصل خواهد شد.
برای پیشرفت در هر عرصهای اگر خلاقیت و نوآوری و ابتکار وجود داشته باشد و این ایدهها به عمل درآیند پیشرفت حاصل خواهد شد، به ویژه توجه به فرهنگ و به خصوص فرهنگ دینی نقش مؤثری در پیشرفت کشور دارد.
ایشان یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بزرگ ترین پشتیبان حوزه دانش بنیان و همچنین خلاقیت و نوآوری فرهنگی هستند و البته باید اذعان داشت که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در دوره تصدی فعلی، تحول عظیمی در حمایت از توسعه فرهنگ و بویژه فرهنگ دینی داشته و در حوزه اقتصاد و علم محدود نشده است.
به نظر می رسد اگر بتوانیم این خلاقیت و نوآوری ها را به تجاری سازی برسانیم، آن گاه حتی از فروش نفت هم مُستغنی خواهیم شد.
وی در ادامه حوزه کودک و نوجوان را از اولویت های دفترعنوان کرد و بیان داشت: دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه کودک و نوجوان با فعالیت های چندین ساله و تجربه های مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان، دارای یک مزیّت نسبی است و به دنبال آن هستیم تا در هیئت اُمنای دفتر، تأسیس یک مرکز منحصر به موضوعات کودکان و نوجوانان را برای تجمیع همه صف های موجود در این حوزه به تصویب برسانیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویت دیگر را در موضوع زن ، خانواده و سبک زندگی خواند و اذعان کرد: میزهای علمی در این موضوع در قطب های علمی و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی تأسیس شده و به فعالیت ادامه خواهد داد.
وی در ادامه به توجه ویژه به امور دانشی و نظری در زمینه نوآوری و فناوری اشاره نمود و افزود : تردیدی نیست که در حوزه امور دانش بنیان و نوآوری و خلاقیت ها، نیاز به یک دانش مربوط به فناوری و امور دانش بنیان و نوآوری ها داریم که می توان از آن به فقه و فلسفه فناوری و یا فقه و فلسفه نوآوری تعبیر کرد.
امروزه پرسش هایی در این زمینه از سوی فعالان حوزه دانش بنیان و امور فناوری و نوآوری به این دفتر می رسد که ضرورت توجه به فقه و فلسفه این حوزه را یادآور می شود.
صحبت های دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم “افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق“:
در ادامه مراسم دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور ضمن تبریک افتتاح مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق، با اشاره به موضوع فرهنگ در جامعه اظهار کرد:
در بین شاخصهای توسعه یافتگی فرهنگ مهمترین نقش را ایفا می کند و اگر کشوری در بعد فرهنگی رشد کند سایر جنبه های توسعه یافتگی را هم می تواند پشت سربگذارد.
صرف اکثر بودجه کشور در سه حوزه آموزش، بهداشت و امور دفاعی است. ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه مستقیم آموزش و پرورش و همچنین حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان بودجه وزارت علوم و البته بودجه های مربوط به بخش جهاد دانشگاهی و فنی و حرفه ای و مانند آن، بودجه هایی اندک نیست، در عین حال که بخش خصوصی و همچنین دانشگاه آزاد و مؤسسات غیرانتفاعی هم در این زمینه فعال هستند.
اینکه صرف این بودجه در امور آموزشی، کمتر در فرهنگ و سفره مردم دیده می شود، به آن معناست که یک جای کار ایراد دارد و باید بازنگری جدی در فرهنگ آموزش کشور و یا در اصلاح روش ها و شیوه ها مانند توسعه پارک های علم و فناوری و یا توجه به مراکزی مانند همین مرکز ملی نوآوری و خلاقیت صورت گیرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور اضافه کرد: بنده گاهی چنین می اندیشیدم که توسعه در کارخانه سازی و احداث پالایشگاه و مانند آن است، در حالی که در حال حاضر بر این باورم که توسعه در فرهنگ است و اگر فرهنگ درست شود، همه چیز درست خواهد شد.
این که ما در حال حاضر نمی توانیم به طور مثال یک عروسک بومی فرهنگی را برای فرزندان خود تولید کنیم و به مصرف انبوه برسانیم، به آن معناست که یک جای کار می لنگد و این در حالی است که تولید پژوهشکده ها و پژوهشگاه های علوم انسانی ما در نهایت به یک کتابخانه و مانند آن منتهی می شود.
تعداد صفحات فارسی در حوزه فناوری های آی تی و هایتک فارسی در مقایسه با کشورهای عربی تا ۴ برابر بیشتر است ولی همچنان نیاز به تولید محتوا در این عرصه احساس می شود.
وی تصریح کرد: بخشی از این مشکل در حوزه تولید و تجاری سازی فرهنگ است که البته زمان بر خواهد بود و به اصلاحات فکری در اندیشه ها و افراد هم نیاز دارد. البته تفکر درست این است که افراد تحصیل کرده ما به جای منتظر ماندن در پشت درب اتاق مدیران برای استخدام و اشتغال، خود بتوانند ارزش افزوده درست کنند و با همت خویش، تحولی را رقم بزنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در عین حال ضرورت تولید محتوا در موضوع فرهنگ، بویژه فرهنگ دینی را یادآور شد و خطاب به مسؤولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق تصریح کرد: امکانات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اختیار شماست تا بتوان با همکاری با یکدیگر و استفاده از نوآوری و خلاقیت و فناوری، گام های نوینی در توسعه فرهنگ دینی برداشته شود و توسعه حقیقی را پیاده سازی کنیم.
اقدام دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در افتتاح مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق برای ورود به عرصه های نوین خلاقیت و نوآوری در تبلیغ دین و فرهنگ یک پیشرانی مهم در این حوزه است و معاونت علمی ریاست جمهوری از آن حمایت خواهد کرد.
بیانات حجتالاسلام والمسلمین قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق در مراسم افتتاحیه:
در ادامه جلسه در سالن کنفراس مرکز نوآوری، حجتالاسلام والمسلمین قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق، ضمن گزارش از روند افتتاح مرکز نوآوری به بیان تفصیلی، تشریح و معرفی بسته برنامه و اقدامات مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق با عنوان “شمسه نوآوری” ، به مجموعه برنامه های هشت گانه مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین قطبی همچنین از تعامل و حمایت های بسیار خوب جناب آقای پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه فعالیت های در مسیر راه اندازی مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق قدردانی و تشکر نمودند.
ایشان به مأموریت هشتگانه این مرکز اشاره کردند و افزودند: مأموریت اصلی این مرکز ترجمه ارزشها، مفاهیم و مباحث فرهنگی و مذهبی به خدمت و محصول فناورانه و نوآورانه است و همچنین شعار مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق را ” آفتاب موفقیت اینجا طلوع می کند” معرفی کردند.
اولین برنامه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، با عنوان “کاریزمَن” است.
کاریزمَن، قدم گاه اصلی ایده پردازی فرهنگی است، که به صورت نیش مرزها، چالش نت سازمانی و سلول های گلدانی کشت ایده اجرا می گردد.
دومین برنامه مرکز، با عنوان “سه دال” است. سه دال، کریدور میزبانی و رشد هسته های فناور است. که به صورت استقرار در دهلیز خلاقیت، دالان نوآوری و درگاه کسب و کار برای شرکت های خلاق و فرهنگی اجرا می گردد.
سومین برنامه مرکز، با عنوان “مدرسه فناوری فانوس” است. مدرسه فناوری فانوس، مدرسه یادگیری و توسعه توان عموم هسته های فناور در سراسر کشور است. در این مدرسه، پودمان ها، تک درس ها و کارگاه ها وسمینارها اجرا می شود. همچنین اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس در ادامه جلسه رونمایی گردید.
چهارمین برنامه مرکز، با عنوان “تالار” است. تالار، تقاطع دانش، تجربه و خلاقیت است. در این بخش تجربه نگاری، تجربه نوردی و اعتباریابی برای شرکت های خلاق صورت می گیرد.
پنجمین برنامه مرکز، با عنوان “نقاره” است. نقاره، بازنمایی دارایی ها وتوان مندی ها است. بازنمایی محصولات برتر، فناوران موفق عرصه صنایع خلاق و نوآور فرهنگی و تولید و بازانتشاراطلاعات و اخبار در این قسمت صورت می پذیرد.
ششمین برنامه مرکز، با عنوان “چارسوق” است. چارسوق، پیشخوان ظرفیت ها و فرصت ها برای شرکت های صنایع خلاق است. برون سپاری و اسپین آف، فن بازار صنایع فرهنگی وتوجه به دستاوردهای انباشته سازمانی از برنامه های این بخش است.
هفتمین برنامه مرکز نوآوری، با عنوان “دیدرو” است. دیدرو، اعطای نشان شایستگی فرهنگی به محصولات فرهنگی است. برنامه های این بخش شامل برون ممیزی و اعطای نشان، سبدگذاری محصولات فرهنگی و دستیار بازاریابی بین المللی است.
هشتمین برنامه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، با عنوان “رواق” است. رواق، مدیریت دانش نوآوری و فناوری نرم است. در این برنامه تضارب آراء و گفتمان سازی، درس گفتارهای تخصصی فقه و فلسفه فناوری و ترجُمان و اجتهاد نوع دوم اجرا می گردد.
بیان تفصیلی وتشریح برنامه های مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق در قالب یک دفترچه برای مطالعه و آشنایی با برنامه های مرکز در اختیار مهمانان حاضر در جلسه قرار گرفت.
مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق به تلاش برای کاربست مفاهیم دینی در قالب محصولات نوآورانه فرهنگی اشاره کرده و اظهار داشت: ما تلاش میکنیم تا فناوریهای فرهنگی را گسترش و این مفاهیم را در قامت محصول فناورانه ارائه بدهیم. ما از ۲۷۰ گروه تبلیغی فضای مجازی، هنری و رسانه ای و تخصصی، ۱۲ تیم را غربال و در مرکز مستقر کردهایم که این تیمها فعال و آماده بهکار در سطح ملی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین قطبی ادامه داد: ظرفیت مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، ملی دیده شده است و در آستانه طراحی و تولید یک فضایی هستیم که به صورت مجازی، مرکز رشد را برای کل کشور داشته باشیم و همه فرآیندها بتواند به صورت آنلاین در اختیار افراد قرار بگیرد که از دور دستها، فرصت برابر ایجاد بشود و هرکسی صرفاً به لحاظ اینکه با مرکز کشور فاصله دارد، از این خدمات محروم نباشد و اگر درجایی استعداد و ایده خلاقی وجود دارد بتواند بهره بگیرد. ایشان مرز تعامل علوم اسلامی و انسانی را نقطه ثقل این مرکز دانست و گفت: همه فرآیندهای آموزش، مشاوره، منتورینگ و خدمات استقرار را در مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق پیشبینی کردهایم.
فعالیت های این مرکز صرفاً برای طلاب نیست و همه افراد میتوانند خلاقیت و نوآوری خود را ارائه کنند، ایشان افزود: کارهای پژوهشی، تیمداری، فرایند آموزش و مشاوره در مرکز پیشبینی شده و در قالب هشت مرحله از کاریزمن یا قدمگاه ایدهپردازی شروع و تا ایجاد شرکتهای دانشبنیان، خلاق و نوآوری پیش خواهد رفت.
ایشان با بیان اینکه بازنمایی تواناییهای نوآوری کشور از دیگر فعالیتهای این مرکز است، افزود:
ارتباط با فناوران داخلی و جهانی، ایجاد فرصت برابر برای شرکتهای خلاق در دریافت پروژههای بزرگ فرهنگی، فراهم کردن زمینه خصوصیسازی فعالیتهای فرهنگی که برخلاف بخش صنعت در آن کمتر ورود داشتهایم از جمله مأموریتهای این مرکز محسوب میشود.
مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: جذب سرمایه و سرمایهگذار، اعطای نشان شایستگی صادرات فرهنگی برای محصولاتی که قابلیت و شایستگی صادرات دارند از دیگر کارهای این مرکز است؛ برای صادرات یک محصول فرهنگی، محصول در سه مرحله محتوایی، فنی و اقلیمی داوری خواهد شد تا بتواند در سطح دنیا ارسال شود.
ایشان با اشاره به فعالیت در زمینه درسگفتارهای تخصصی فقه فناوری و فقه هنر، تصریح کرد: بیشترین تأکید ما کاربست فناوریهای فرهنگی به محصول است؛ تلاش بر این است که رویهساز باشیم و نه صرفاً تقلیدی کار کنیم، گرچه از همه تجارب ایجاد شده در سطح دنیا هم بهره خواهیم برد؛ ابداع روش در حوزه استارتآپها هم از دیگر کارهای پیش روی این مرکز است تا زیستبوم فناوریهای فرهنگی شکل بگیرد؛ همچنین تمرکز دیگر مرکز بر پرکردن خلأهای چرخه ایده تا تولید است.
مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق اظهار کرد: برای طی این مسیر نیازمند حمایت و همکاری مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم تا این مرکز آبرویی برای جهان اسلام باشد؛ زیرا ما یک انقلاب و یک قم و یک مرکز نوآوری و خلاقیت داریم.
وی با بیان اینکه تقویت گردشگری فرهنگی و زیارت از کارهایی است که تا حد زیادی از آن غفلت شده است، افزود: در مشهد کارهایی در این عرصه انجام شده است، ولی باید توسعه داده شود، همچنین قم ظرفیت بسیار خوب منابع انسانی و فکری دارد و تلاش ما بر این است که با آورده علمی دفتر تبلیغات، پشتیبانی فکری از همه شتابدهندههای فرهنگی داشته باشیم.
بخش سوم مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق: «رونمایی از اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس»
در بخش سوم برنامه افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، حجتالاسلام والمسلمین قطبی مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق به معرفی ویژگی های مدرسه فناوری فانوس پرداختند.
در این میان برای توسعه توان و ظرفیت های فناورانه فرهنگی ضروری است دامنه آموزش در این حوزه گسترده شود و در همه زمینه ها و موضوعات مرتبط، فرصت یادگیری برای علاقه مندان این عرصه فراهم آید. مدرسه فناوری فانوس وظیفه خود میداند زمینه یادگیری و آموختن را فراهم ساخته و پل ارتباط میان یاددهی و یادگیری شده و ظرفیت های خلاقیت و نوآوری را در حوزه فرهنگ و امور فرهنگی به وجود بیاورد.
هدف اصلی این مدرسه مرجعیت در یادگیری و توسعه توان در حوزه صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی است به گونه ای که افراد متقاضی بتوانند نیازهای دانشی و مهارتی خود را در این مدرسه فرا بگیرند و قدم به قدم تا بلندای موفقیت به پیش بروند و آفتاب موفقیت بر سر آنها بتابد.
برخی از سرفصل های اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس شامل مباحث مبانی کارآفرینی فرهنگی، طراحی راه اندازی استارتاپ های فرهنگی، مدیریت مالی و حقوقی استارتاپ ها، توسعه فردی و بین فردی و همچنین مباحث درس خارج فقه فناوری های نوین از جمله فقه استارتاپ ها و ارزمجازی، فقه بیت کوین و رمز ارزها و فقه بازی های رایانه ای است.
در بخش سوم مراسم افتتاحیه، از ” اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس” به عنوان مرجع یادگیری و توسعه توان هسته های فناور با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور رونمایی گردید.
اپلیکیشن مدرسه فناوری فانوس را می توانید از این لینک در بازار دانلود و استفاده نمایید.
بخش چهارم مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق: «بازدید از هسته های فناور مستقر در مرکز نوآوری»
در بخش چهارم مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، دکتر ستاری و هیئت همراه از ۱۲ هسته فناور مستقر در ساختمان مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق بازدید کردند و در جزئیات فعالیت های تیم ها قرارگرفتند.
ایشان در این بازدید ضمن حمایت از تیم ها، موارد لازم در مورد تبدیل شدن هسته های فناور به شرکت خلاق را برای تیم ها بیان نمودند.
در پایان مراسم افتتاحیه ، اقامه نماز و صرف نهار در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم انجام گردید.
در مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق علاوه بر دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، حجت الاسلام واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه و حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، جناب آقای پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونین و هیئت همراه جناب آقای دکتر ستاری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیزاده معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، جناب آقای دکتر بهرام سرمست استاندار قم، جناب آقای دکتراخوان علوی رییس پارک علم و فناوری استان قم و جناب آقای دکتر محمد محمدرضایی رییس بنیاد نخبگان استان قم و مدیران استانی و مدیران دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کرونا حضور داشتند.
لازم به ذکر است، در مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، ایده های خلاق و نوآورانه که قابلیت ترویج ارزش های فرهنگی به صورت تاب آور را داشته باشد پذیرش شده و از طریق حمایت های مادی و معنوی اعم از آموزش، مشاوره، امکانات و … سعی می شود شرایطی فراهم آید که ایده های پذیرش شده به بلوغ رسیده و بتوانند در قامت یک خدمت یا محصول فرهنگی در گستره ی جامعه اسلامی زمینه ساز نشرو توسعه ارزش های فرهنگی و دینی شوند.
دانلود pdf گزارش کامل افتتاحیه مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق؛ رونمایی از شمسه نوآوری
منابع و بازنشر اخبار:
- تبلیغ نیوز: رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خبر داد:حمایت دفتر تبلیغات اسلامی از ایده های نوآورانه و خلاق با تاسیس مرکز ملی اشراق
- تبلیغ نیوز: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و دفتر تبلیغات اسلامی بمنظور توسعه فرهنگ دینی
- تبلیغ نیوز: با حضور مسوولین حوزوی و کشوری صورت گرفت: افتتاح مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی
- معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری: بستری برای رونق کسب و کارهای خلاق علوم انسانی فراهم شد/ ستاری: تحولآفرینی علوم انسانی در پیوند با فناوریهای نرم و صنایع خلاق و فرهنگی پررنگ میشود
- ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز: بستری برای رونق کسب و کارهای خلاق علوم انسانی فراهم شد؛مرکز ملی نوآوری خلاقیت اشراق با هدف توسعه صنایع نرم و شرکتهای خلاق در حوزه علوم انسانی و دینی افتتاح شد
- بنیاد ملی نخبگان: بستری برای رونق کسب و کارهای خلاق علوم انسانی فراهم شد/ ستاری: تحولآفرینی علوم انسانی در پیوند با فناوریهای نرم و صنایع خلاق و فرهنگی پررنگ میشود
- ایکنا: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات افتتاح شد
- ایرنا: با حضور معاون رییس جمهوری؛ مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق قم به بهره برداری رسید
- ایسنا: حمایت دفتر تبلیغات اسلامی از ایدههای نوآورانه و خلاق با تاسیس مرکز ملی اشراق
- قم نیوز: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق وخانه فناوری های فرهنگی اصفهان و مشهد ظهر امروز در قم افتتاح شد.
- آریا: افتتاح مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی
- رسا: مراسم افتتاحیه مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق برگزار شد
- قم آنلاین: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق در قم افتتاح شد
- فارس: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت «إشراق» قدمگاه ایده پردازی است
- آخرین خبر: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق در قم افتتاح شد
- شفقنا: حجت الاسلام والمسلمین واعظی: تجاری سازی نوآوری ها می تواند کشور را از فروش نفت بی نیاز کند
- حوزه نیوز: رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه: مهمترین رسالت دفتر تبلیغات حمایت از ایده های طلاب جوان و نخبه است
- استانداری قم: معاون رییس جمهوری: فرهنگ، مهمترین وجه توسعه یافتگی کشور است